23-02-2008 Jamaica
Door: Fop & Maura
Blijf op de hoogte en volg Fop en Maura
24 Februari 2008 | Jamaica, Montego Bay
De excursie was een tour over het halve eiland. Eerst een bezoek aan de YS Falls. Echt heel mooi met een waterval die over verschillende plateau’s naar beneden loopt. Daarna naar het hoogtepunt, of dieptepunt van de excursie : de Appleton Estate Jamaica Rum Distillary!
Inderdaad een rumfabriek waar we vele soorten rum gingen proeven :-) Bij binnenkomst direct een Rum Punch in onze handen gekregen, dus voelden we ons direct goed thuis. Deze kenden we nog wel van de Sea Blaster, maar nu met een ander sapje gemixt, zodat Maura er ook wel pap van lustte. Eerst kregen we vervolgens een heerlijke lunch aangeboden met sla, pompoen met spinazie, rijst met noten en cocosmelk, BBQ kip en even geen rum. Toch was het om te smullen… Alhoewel het toetje dan toch weer een Rumcake was :-)
Omdat ze aan de andere kant van de weg een suikerplantage aan het verbranden waren :-o gingen we eerst proeven en daarna naar de rondleiding buiten. Dat was geen handige zet ;-) Ze hadden 13 soorten rum klaar staan, die we helaas allemaal moesten testen. Als de fles leeg was zorgde onze gids wel voor nieuwe. Uiteindelijk zijn we nog wel aan de tour toegekomen die wel erg vrolijk was.
Vanaf Appleton verder met het busje over het eiland gescheurd over weggetjes die te smal waren voor één auto, laat staan voor één busje. Op de terugweg was het inmiddels erg rustig geworden in het busje…
Ook de drie belangrijkste begrippen op Jamaica geleerd: Ya Mon! (goedendag, ja, ok en eigenlijk kan je overal met Ya Mon op reageren) No Problem! (ze kennen alleen situaties, nooit problemen) Iray! (alles goed, tiptop, feeling good).
Vanavond eerst even relaxt naar Spiderman 3 gekeken op het grote buitenscherm en daarna weer heerlijk gedineerd. Na de rum, buitenlandse taal en reizen over het eiland weer tijd voor een dag rust op zee ;-)
24 Februari 2008 - 13:28
P&p + Rest V/d Fam.:
De volgende wittebroodsweek van jullie is alweer aangebroken. Wat een droom wereldje waarin jullie leven he!
En dan te bedenken dat het allemaal echt is. Heerlijk idee dat het voor jullie zo nog door blijft gaan. Wij genieten(achter het scherm) mee.'k Ben benieuwd of we jullie straks nog herkennen.
Ik neem aan dat er na de reis een maatje (s)meer gekocht moet worden!
24 Februari 2008 - 19:42
Jeroen En Vera:
Super dat jullie je zo vermaken, keep on going...... :o -
25 Februari 2008 - 22:23
Rob En Yvonne:
Still going strong!!!! Hou de vaart erin en op naar het volgende eiland.